Meistä

 Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry

Lääkisläiset tunnetaan aktiivisesta opiskelijaelämästään — muutenkin kuin mustiin haalareihinsa sonnustautuneina. Turussa lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö, Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry , järjestää laajalti vapaa-ajan toimintaa: erilaisia urheilukerhoja, speksiä, kulttuuritapahtumia sekä tietysti juhlia. Lisäksi TLKS suorittaa laajaa edunvalvontaa sekä paikallisesti että kattojärjestönsä kautta myös valtakunnallisesti.

Turun Lääketieteenkandidaattiseura omistaa kokonaan Turun Kandivalmennus Oy:n ja valmennuskurssien tuotto käytetään ainejärjestötoiminnan ja turkulaisen medisiinarihengen hyväksi.

Opettajamme

Aleksi

Aleksi on kolmannen vuosikurssin lääketieteen opiskelija. Yliopistomaailma on hänelle jo ennestään tuttu, vaikka lääkis on vielä paikkana jokseenkin uusi. Aleksilla on Yhdysvalloista soveltavien terveystieteiden kandidaatintutkinto ja hän on toiminut opiskeluaikana matematiikan ja kemian tuutorina. Pääsykokeisiin lukiessa kemia oli Aleksille vahvin ja helppolukuisin aihe, vaikka sanasto pitikin päivittää taas suomen kielelle. Aleksin kokemuksella pidetään huoli siitä, että opetuksessa vallitsee tasapainotila, eikä ilmapiiri muutu liian happamaksi.

Matias

Jo pienestä pitäen Matias on halunnut ymmärtää miten maailmankaikkeus ympärillämme oikein toimii. Näinpä tämä termodynamiikan ja sähkömagnetismin erityisosaaja ei ole vielä kyennyt hyvästelemään fysiikkaa, ja on pyrkinyt selvittämään maailmankaikkeuden saloja lääketieteen opintojen ohella. Opetuskokemusta Matiakselle on kertynyt jo reippaasti moninaisten eri projektien ja työtehtävien ansiosta, ja hänen maanläheisten esimerkkiensä ansiosta entropian ja fotonien kummallisimmatkin ominaisuudet tuntuvat pian valmennettavista itsestäänselvyyksiltä.

Olli

Olli on TKV:n biologian opettaja, ja hän opiskelee lääketieteellisessä kolmatta vuotta. Ollin kanssa avataan elämän suurta mysteeriä, jota biologiaksikin kutsutaan. Tämän metsän vieressä varttuneen ja nykyisin laboratoriossa aikaansa viettävän kolmannen vuoden lääkisläisen rakkaus lajiin syttyi jo taaperona ja on vain syventynyt vuosien vieriessä. Ollin opastuksen jälkeen eivät arkeonit enää arveluta tai ympäristötekijät yllätä.

Joakim

TKV:n yhtenä kemian opettajista toimii kemian maisteri ja lääketieteen kolmannen vuoden opiskelija Joakim. Vaikka lukion jälkeen Joakim eksyikin pidemmäksi aikaa kemian poluille, kiinnostus biokemiaa ja lääketiedettä kohtaan kasvoi taustalla. Tutkijan uran vaikuttaessa tylsältä, vaihtuikin ala lopulta lääkikseen. Opettaminenkin on Joakimia aina kiinnostanut, ja hän onkin jo opiskeluaikoinaan toiminut vanhassa opinahjossaan TSYKin luonnontiedelinjalla sijaisena

Juuso

TKV:n uutena kemian opettajana aloittaa lääketieteen ensimmäisen vuoden opiskelija Juuso. Kemia on ollut Juuson vahvuus niin ylioppilaskirjoituksissa kuin pääsykokeessakin. Juuso keskittyy opetuksessaan luomaan vankan laskurutiinin, jotta pääsykokeessa hankalimpienkin tasapainoreaktioiden vastaukset tulevat suoraan selkäytimestä!

Tuomo

Tuomo on toisen vuoden fysiikan opiskelija ja toimii TKV:n toisena fysiikan opettajana. Kiinnostus fysiikkaa kohtaan alkoi jo pienenä tähtitieteen ja avaruuden parissa, mikä johdatti hänet lopulta Turkuun fysiikan laitokselle. Tuomoa kiehtoo eniten kvanttifysiikan paradoksinen maailma sekä maailmankaikkeuden ja mustien aukkojen kehitys, joita Tuomo pääsee teoreettisena fyysikkona tutkimaan lähemmin. Opettajana Tuomo pyrkii kasvattamaan intuitiivista fysiikan ymmärrystä ja motivoimaan kurssilaiset vaikeampienkin laskujen pariin omalla innostuksellaan.

Lotta

Biologiaa opettava Lotta opiskelee lääketiedettä ensimmäisellä vuosikurssilla. Biologia on ollut yksi Lotan suosikkiaineista ala-asteelta lähtien. Luonnollisesti ihmisen biologia on Lotan lempiaihe, mutta myös muut biologian osa-alueet ovat kirkkaana mielessä viimeistä nippelitietoa myöten. Lotalla on useampi hakuvuosi takana, joten biologian lisäksi Lotalta löytyy vinkkejä myös omien opiskelutekniikoiden löytämiseen ja opiskelun aikatauluttamiseen. Lotan kanssa sukelletaan solujen syvään päätyyn ja keskushermoston kiemuroihin, unohtamatta biologian perusteita ja niiden soveltamista.